lördag 29 maj 2010

Tydligen en poppis kepa!

Var precis inne på Lizas blog (min svägerska) och då hade Logan, Neos kusin, en likadan keps. Lite kul tycker jag!

Lost-lördag!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag är det Lost-lördag!!!!! Vi skall ha Lostmaraton o beta av de sista 5 avsnitten på denna underbara serie samtidigt som vi äter tacos (i dag oxå)!! Det kommer nästan vara lite sorgligt när det är slut....... Om 2 timmar smäller det........

fortfarande denna veckan....

I går träffade vi Vesna o Hugo. Vi tog en promenad i det gråa duggregnet o sen gick vi hem till oss på en fika. Det är spännande när det är större barn med. Neo bara stirrar o är lite avvaktande till en början. Hugo ville bara leka med de som Neo lekte med o då började Neo gråta o så höll dom på. Sötisar!I torsdags var vi o handlade hela familjen inför morsdag-middag o då köpte vi med oss sushi som vi åt uppe på ramberget (Neo åt inte, bara jag o Marcus...). Typiskt att jag glömde kameran, det är ju sån härlig utsikt, men det var i alla fall väldigt mysigt!
På onsdag eftermiddag passade vi lilla Katja o det var jättemysigt! Här är dom ute på verandan o kör med sina "bilar". Det gällde för mig att vara på tårna då dom satte av mot var sin kant på trallarna.....

Veckan som håller på....


På onsdagen var jag o Neo i Slottskogen o promenerade med min kollega Linn o hennes lille Benjamin som är nästan lika gammal som Neo (född 31 oktober). Här har vi stannat till på ett café på Linnegatan för att käka lite lunch. Visst e dom söta i sina likadana kepsar!

Lek på hemmaplan. Nu kommer lapptäcket som Neos farmor o farfar gjort verkligen till användning!
På tisdagen var vi hemma hos Anna från föräldragruppen istället för att gå på öppnaförskolan. Här sitter våra gullegrisar o "leker" med varandra eller vad man skall kalla det.... Studerar varandra kanske är ett bättre ord, det är så kul att se hur dom beter sig mot varandra. (från vänster: Elton, Vilma, Neo o Linus)
På måndagen var det städning efter lördagen som stod på schemat. Här har vi varit ute på en liten promenad. Visst e han underbart söt i sin nya kepa?!

"träkeps" o babysim...

Dagen efter partajet var det dags för babysim, sista gången för denna terminen, vi kommer fortsätta till hösten. Just denna dagen var det lite tröttare än vanligt......
Här visar Neo upp en mycket avancerad simstil. På filmerna så dyker han på den första o "simmar" på den andra.

Lördag o party!


Självklart hade vi ett avtal med vädergudarna så vi kunde hålla till på altanen! Kvällen blev mycket lyckad!!!!
Mamma o pappa hade även besök av Urban o Lena denna lördag så det var fullt hus hemma hos dom. Här sitter alla utanför oss o gottar sig i solen. Neo fick denna ursöta gubbkepsen av Urban o Lena, TACK SNÄLLA NI!!
I lördags (22 maj) var det dags för Neo att sova borta för 2:a gången i livet. Denna gången hos sin mormor o morfar. Vi hade nämligen 65års kalas som inte lämpade sig för små bebisar......

Länge sen igen.... Skärpning!!

Nu var det ett tag sen som jag bloggade! Jag måste skärpa mig! Dagarna bara springer iväg o helt plötsligt så är kameran full med bilder o veckan full med kul händelser o jag glömmer att blogga.... (vilka problem.....;-))
Denna bilden är från förra onsdagen (20 maj) då jag o mamma hade en spontan fika på Mums i Amhult. På onsdagar brukar vi i föräldragruppen träffas o promenera men det var bara jag o Jenni (och en mycket arg Alicia.....) så det blev en "snabbis" bara, så då tog alltså jag o mamma en mysig fika i solen! Neo äter banan o gillar det verkligen! Han åt nästan upp en hel (!)

tisdag 18 maj 2010

Hemma igen!

Nu är det ny vecka o solen lyser som bara den från en klarblå himmel! Sitter på altanen o hoppas på att ändra hudens vinter look till en mer somrig sådan för till helgen är det ju 65års (jag 30 o Marcus 35 = 65) kalas här på kullen i "The house of love" o det skall bli sååååå kul! Hur konstigt är det inte att en 6 månader gammal bebis är sååååååå intresserad av fjärrkontrollen, telefon o tangentbord?! Är det för att vi använder det ofta eller ligger det i generna på oss människor...... Jag tycker det är konstigt i alla fall!

För några veckor sedan var det stå som gällde nu på de senaste dagarna är det hoppa som är det bästa som finns!

Bröllop o sova borta.....

Natten hemma hos fam Widén där Neo sov gick mycket bra. Mat en gång, några tårar men annars tipp topp. Skönt att veta att han klarar sig lika bra "på egen hand" våran duktiga grabb!! TACK SNÄLLA MARIA, PIERRE, MAJA O NORA FÖR ATT NI PASSADE NEO! Marcus o hans mormor på festen!
Å här e vi redo för en kulig kväll.......
Här har vi de vackra brudparet = Marcus kusin Elin o hennes Joakim!
Onsdag o torsdag var lugna dagar. Kul att träffa Åke o Lena igen, Neo var i sitt esse o skrattade mest hela tiden. Vi var hemma hos Pierre o Maria på torsdag för att "skola in" Neo. Han skulle sova där SJÄLV på fredag då vi skulle på bröllop!!! Jag var mycket nervös men efter att vi spenderat ett par timmar där på torsdagen så kändes det hur bra som helst! Neo tyckte bara att det var kul att leka med Maja o Nora o pilla i Pierres skäggstubb. SKÖNT!!

Tåg till Kalmar!


Då Marcus var i Malmö o jobbade tog jag o Neo tåget till Kalmar. Det gick kanon!! Han var jätteduktig hela resan (4 timmar!) Här tar han en liten powernap i början av resan.

18 maj 2010 = Neo 6 månader!

Så liten på ena kortet o här på detta är det 6 månaders-besiktning o högsta betyget (så klart!!). Han får knappt plats på vågen längre o ligga nä fy va trist, mycket roligare att sitta!! 72 cm lång o 9,2 kg, han börjar plana ut lite..... Bvc sköterskan bokade datum för nästa besök, 8 månaderskollen!!!! Som sagt tiden går fort när man har roligt!!
Att det gått 6 månader är helt otroligt!!!! Det känns som igår som Neo var så här liten, ja tiden går fort när man har roligt, eller hur!?

Långt blog-uppehåll!

Babygymmet är inte lika kul att ligga still i längre som synes..... Ju mer snurr desto roligare är det! Jag o Neo käkade lunch ute i det fria. Solen lyser = på med skyddskepan! Här är vi på öppnaförskolans sångstund tillsammans med kompisarna Elton, Alicia o Jonathan. Neo har på sig sin brat-tröja som han fått från farbror Peter.Övning ger färdighet! Sittandet blir stadigare o stadigare, Heja hejaKatrinplommon är gott o det hjälper magen på traven....Tugga på tandborste ger sköm massage. Dock inga tänder att borsta ännu.....Nu var det ett tag sen som det bloggades o det beror framför allt på att vi varit i Kalmar sen i onsdags. Det var bröllop på Öland, men jag kommer till det..... Först följer lite bilder o sånt från innan vår lilla trip. Här på denna bilden visar Neo sin nya favorit-pos. En eller flera tår i munnen, mums!

fredag 7 maj 2010

Lite blandat!!

Neo har somnat vid 20-tiden de sista förutom de sista tre dagarna då han inte varit trött alls o inte velat sova förrän 23-tiden + att han vaknar ett par gånger varje natt för att käka lite. Detta har resulterat i att han sovit till ca 9.30 två morgon i rad. (Skönt tycker jag...)
Nu har vi börjat prova lite mer mat än bara puréer. Nya favoriten är biffstroganof. Han gillade tom något som jag kokade ihop! (kokade o mixade köttfärs, potatis, morot, lök, vitlök o ärtor , 1:a hemmalagade)
Neo har blivit en riktig mästare på att sitta själv! I onsdags på babyrytmiken (sista innan sommaren) satt han själv i ca 15 minuter vilket är rekord! Men att ligga på mage är inte alls lika roligt.....

Neo bara älskar att vara i sin gåstol (ufo...) Roligast är det att "jaga" pappa.....

Torsdagspromenad!

Mamma o son pos!
Inget bad denna dagen men om inte allt för lång tid..... (kanske...)
Neo ligger i gröngräset medans jag matar honom med banan. MUMS!!
Torsdagens promenad hade vi här i Torslanda. Vi träffades hos mig o så gick vi ner till Lillebybadet o grillade korv o gottade oss i solen! Alla kidsen var lite griniga men det var en toppen dag i alla fall!

Måndag!

I måndags var jag o Neo, Jeanette o Katja & Anna o Vilja på en härlig promenad istället för Hurt-måndag i Slättadam. Målet var Eriksberg o när vi kom dit så var typ alla café längs gatan stängda! Vi hittade dock ett öppet där vi kunde äta lunch. Tyvärr var det dyrt o inte gott! (Gud va gnälligt det lät!)

Kalas o Bokenäs weekend!

På söndag var det dax att åka hem efter en fantastisk helg. Jag skall lägga upp lite fler bilder nästa gång. Mina föräldrar har lite goa kort som inte jag har.
TACK ÄLSKADE MAMMA O PAPPA FÖR EN KANONHELG!!!!
Neo satt med vid bordet hela middagen o han var på sitt allra bästa humör!
På kvällen åt vi en helt otroligt god middag! Här ser ni huvudrätten: Jag kommer inte ihåg exakt vad det var, men det var fisk i alla fall o en potatiskaka. Hur som helst så var det sååååå gott!!
Under dagen var vi på lite olika träningspass, bastade o badade i bubbelpool på utsidan. När jag var tillbaka från ett av mina pass låg mina älsklingar o tog en powernap!
På lördagens frukost var Neo nyfiken på allt som vi åt o han sträckte sig efter allt som vi stoppade i munnen, så han provade ( o gillade) kiwi, apelsinjos (bilden), grapejos. Han fick en rejäl dos av C-vitaminer. Frukostbuffén var för övrigt helt otrolig! Tom varma frallor o hemmagjord youghurt!!!!
Lite mys i mörkret.
Här är vi ute på en liten kvällspromenad efter att vi avnjutit en fantastisk västkustbuffé!
Jag o Marcus fick en weekend på Bokenäs Spa av mina föräldrar. Så i fredags åkte vår lilla familj o mina föräldrar till Bokenäs för en skön helg.
Hela tjocka släkten (nästan) på mitt 30års kalas.