tisdag 29 december 2009

Våran första jul tillsammans med Neo 2009

Premiär-lek med babygymmet som mormor o morfar gav Neo i julklapp.
Neo ligger och myser på det underbart vackra lapptäcket som farmor o farfar gav Neo i julklapp. Lena har sytt det!!
Patte sitter och håller koll på det nya tillskottet Herax.
Quintus hälsar försiktigt på Neo.
Pierre och Maria med Neo. Blir det en trea i framtiden tro.......
Neos lille syssling Bruno (1 år o 4 månader) var väldigt intresserad av att klappa på Neo. Han var så go!
Mormor och mormors mor och självklart lille Neo
Gammelmormor med lille Neo i famnen.
Fyra generationer Adén. (Marcus mormor heter i och för sig Lennquist i efternamn) Gammelmormor Svea mös ordentligt. Hon är så pigg och en supergo dam på 90 år (!!!)
Farmor o farfar myser, dom passade Neo när vi körde hem Robert.
Neo tycker det är sååå kul att fira jul! Nu ler och skrattar Neo väldigt mycket och det är underbart!
Jag och Neo. Jag håller inte med alla som tycker Neo är såååå lik Marcus....... ;-)
Neo i sin fina juldress.
Tomten Åke
Nu är det dags för "julaftons firande"! Det blev en lite annorlunda jul för oss i år: När vi den 18/12 firande jul med min familj/släkt så var det någon som hade med sig en spy o bajs bacill som var grymt agresiv. På söndagen insjuknade min pappa, farmor o farfar, min mormor, Gunilla, Reine, Elisabeth och Victor! Tur tänkte vi, vi klarade oss! Men på tisdagen 22/12 blev Marcus sjuk. Som tur var så varade det bara ett dygn men han hann smitta sina föräldrar som blev liggande över julafton. På julafton var vår lilla familj hemma hos Marcus bror, Robert, o lagade fläskfilé med potatisgratäng och potatisklyftor. Sen kollade vi på Inglorious Basterds (grym film!!) o åt chips och dip. Så vi firade julafton på lördagen (26/12) med glögg, Kalle Anka, underbart god julmat alá Lena och tomte. Som pricken över i kollade vi på diabilder från när Marcus och Robert var små. Kvällen blev väldigt lyckad och julen blev perfekt trots bacillen! (Jag och Neo klarade oss!!)
Dags för oss att gå hem efter en trevlig juldags-kväll. En trevlig tradition har det blivit nu. (middag, massor med god dricka o spel hos fam.Widén på juldagen) Neo är kittad med Leoparden o klar för avfärd. Hanna får passa honom när vi packar ihop oss.
Här har vi lite mys i vårat rum i Marcus föräldrahem.
Nu har Neo förflyttats från Majas famn till storasyster Noras (5 år) famn. Dom var lite besvikna båda tjejerna för Neo vägrade att vakna på hela tiden vi var där. Han sov gott hela tiden.
Hemma på besök hos familjen Widén. Här ligger Neo gott i Majas (3 år) famn. Hon har precis slagit in sina "tuttar" (nappar) i ett paket som tomten skall få. Maria (Majas mamma) sa till Maja att det är bara bebisar som har nappar o då sa Maja stolt:"-Jag hade också napp när jag var bebis!" Det var så gulligt för det var bara timmar sedan som hon slutade med nappen. Duktig tjej!

En härlig promenad i det underbara vinter-vädret. När var det en vit jul senast? Går inte ens att komma ihåg när..... Underbart!

tisdag 22 december 2009

Vårat hus i snökläder.

Vårat underbara "House of love"

Julfirande i Kalmar hos Neos farmor o farfar.

Här är Neo med sin farbror Robert.
Neo gick från famn till famn. Här i Elins famn.
Även farmor har längtat o längtat efter Neo.
Neo i farfars knä. Äntligen är Neo här!! Farfar har längtat så efter honom (och efter oss oxå hoppas vi...;-))

BVC-besök på måndagen 21/12

Åsa mäter Neos huvud. Måttet idag var 40.6 cm.
Våran guldklimp på vågen hos BVC. 1 månad o 3 dagar gammal är Neo idag och han väger 5800g och är 60 cm lång. (När han föddes vägde han 3840g och var 54 cm lång) Han växer alltså så det knakar.

Min bror John o hans familj på besök.

Kusinerna uppradade. (Från vänster Logan 4 månader, Neo 5 veckor o Mercedes 2 år 24/1 2010) Dom är så goa så man vill äta upp dom......
John med Neo.
John, Liza o kusinerna på besök på söndagen. Marcus försökte få Mercedes att rita en färgglad teckning som vi kan sätta upp på våran nya uppfinning på väggen bort mot "barndelen".

Julfirande med min underbara släkt. Lördag 19/12

Mormor o morfar njuter av Neo. En bild säger mer än 1000 ord.....
Min bror John hade fixat en 5-kamp där en av grenarna var att få in så många skumtomtar som möjligt i munnen på samma gång! Jag förlorade med 15 st, trots det så höll jag på att spy som bilden visar.... Maria vann med 22 stycken.
Neo i tomtens knä. Han körde sitt minspel inför en skrattande publik.
Fyra generationer Alvbåge. "Grundaren", farfar Rune, njuter så han nästan spricker.
Lilla prinsessan Mercedes pussar sin lille kusin Neo. Hon är inte snål med sina pussar o det är ju såååå mysigt!
Marcus håller Neo o farfar håller Logan. Det är så kul att det bara skiljer tre månader på kusinerna. Även om man skall njuta av nuet så kan man inte låta bli att tänka på nästa jul när killarna är dryga året o Mercedes nästan 3 år. Snacka om att det kommer vara fullt ös.....
Min kusin Elin fick Neo "placerad" i sin famn.
Här låg Neo i sin babysitter på ett bord o sov. Han skötte sig exemplariskt hela kvällen!

Lördag och Erik var hemma hos oss.

Titta på världens finaste killar! Jag måste nypa mig själv i armen ibland, känns som en dröm att dom är mina!!!!!!
Neo iklädd sina julkläder iom att vi skall fira jul med min underbara släkt ikväll. Erik har bytt Neos blöja alldeles sjölv idag o passat honom hela dagen när jag slog in julklappar o fixade lite inför kvällen! Erik har även jobbat på att Neo skall säga just "Erik" som sitt första ord.....

Julmys med jobbarkompisarna hemma hos Cicci 18 dec

Här har vi halva gänget uppradat. Lille söte Simon är med också och han är ju så lik sin mamma Paula så man blir nästan rädd.
Här sitter Cicci o myser med Neo. Hon o Maria hade fixat massor med gott som vi åt och sen så spelade vi julklappsspelet. Cicci ser riktigt van ut måste jag säga, kanske blir hon även lite sugen, vem vet.....

fredag 18 december 2009

Neo 1 månad!

Helt otroligt att det redan gått 1 månad av Neos liv!! På denna bilden är han bara någon minut gammal och jag o Marcus är så lyckliga att han äntligen är här hos oss! Nu när vi har Neo här så blir man mer medveten om hur fort tiden går. Varje dag är det så viktigt att ta in alla små saker som nu blivit självklara, alla små leenden som vi får av Neo, alla mysiga stunder när han bara ligger o tittar på oss eller på morgonen när vi ligger o myser i sängen, ja det finns hur många underbara saker o stunder som helst. Vi försöker att stanna upp ibland o tänka att denna dagen går ej i repris o vi måste leva NU!
Denna tuffa mössan fick Neo av mormor o morfar i 1-månads-present. Bra nu när det är så himla kallt ute.

Morfar passar oss igen!

Morfar har något mystiskt över sig som barn älskar! Det är nog att han är varm, mjuk o allmänt mysig, en trygg famn att somna i och Neo är inget undantag! Han sover alltid gott i morfars famn. Det är sååååå mysigt när han är här o "passar" oss när pappa är på jobb.

Torsdags promenad med vattengympan-gänget

Den posen son Adam kör är ju helt oslagbar!! Han o Neo är rätt lika med sina rynkade pannor o undrande uppsyn!
Katja i sin mysiga pepparkaks dress. Kul att hon är vaken idag på träffen!! Ett av Katjas stora intresse är nämligen att sova! Sötnos!
Lille Simon ligger o filosoferar......
Idag (torsdag) så var vi ute här i Torslanda o promenerade. Efter en rätt kort promenad i de friska ishavsvindarna gick vi hem till oss o fikade. Det var sista träffen för året o vi kommer absolut att fortsätta nästa år för det är verkligen sååå trevligt o sen så är det bra att utbyta erfarenheter med varandra. Här ligger Neo (med lite spy i mungipan...) i soffan med Adam (vänster) o den lilla pepparkaks-gubben i mitten är lilla Katja.

onsdag o kallt ute!


Jag o Neo var ute på promenad i det iskalla vädret. Gick o hälsade på hos mormor på jobbet. Denna tuffa mössan var det premiär för idag, lite stor dock. Neo fick den av mina kompisar Sofia, Anneli o Louise när vi sågs senast.