torsdag 29 april 2010

Min dag idag!!

Idag är ingen vanlig dag i dag är min födelsedag HURRA HURRA HURRA FÖR MIG!!!
30 år idag o ikväll blir det lite firande!
Bästa presenten är Neos leende o skratt som han gör det första som han gör på morgonen så fort han ser mig!!! Det o att Marcus kommer hem snart från en natt borta!

Tattoo!

På våran vänsterarm har vi sedan innan denna tatueringen.
I tisdags så gjorde jag o Marcus denna tatuering på höger arm! Vi är sjukt nöjda!!!!

Hurt-måndag!

Hurt-måndag i Slätta. Kul att vi var lite fler denna veckan o alla gjorde som de ville; fikade, promenerade, sprang eller annat! Mitt mål är att öka ett varv på den "långa" slingan varje vecka. Denna veckan 3 x 1.3 km, inte långt men bättre än inget... Nästa vecka 4 varv = PUH!!

Trött av att simma!

Nu har vi installerat den nya "stora" bilstolen. Det enda som är lite dummt är som ni ser på bilden. Huvudet "tappas" när man sover...... Man blir trött av att simma o dyka. Det var dax för dyk i dag på babysimmet o det gick mycket bra! Neo verkar verkligen gilla att bada, plaska o dyka!

Fredags mys!

Hugo klappar på Neo.
I fredags var vi ute o promenerade med Vesna o söta Hugo. Vi åt lunch hemma hos oss o här har båda grabbarna vaknat. Världens bästa bild!!! Så söta!!

torsdag 22 april 2010

Lite annat!

Masken Neo! I går kväll hände det; NEO VÄNDE SIG FRÅN RYGG TILL MAGE!!!! Det har varit nära länge så det var kul att det hände till slut!!
Neo i sin gåstol som han fått låna av Peter. Det verkar mycket spännande o han kan bara gå bakåt än så länge o tuta med alla knappar.

Mys i soffan!

Torsdagspromenad!

Neo sover gott i bärselen. Kolla utsikten!
pust!!

Idag var vi hemma hos Sofia o Simon. Promenaden gick idag upp på Ramberget o alla hade sina bebisar i bärselar/sjalar/stolar så vi kunde gå i alla miljarder trappsteg o på mysiga stigar, men det va tungt! Svårt att komma ihåg hur det var för 5 månader sedan när vågen stod på 99kg..... Här följer lite bilder från dagen:

Måndag o BVC

Första blöjbytet ute i det fria!
Efter BVC åkte vi till slättadam o träffade Jeanette o Sofia med bebisar o vi turades om att springa slingan runt dammen. En av oss var alltid vid barnen o körde lite styrkeövningar. Det var några härliga timmar i det goa vädret!
Neo blev 5 månader i söndags o nu står vågen på 9 kg o mätstickan på 71,5 cm. Det var även dax för 5 månaders sprutan. Det var lite tårar när Petra (den nya BVC.sköterskan) stack honom men värst var det på kvällen när mina föräldrar passade honom! Något gjorde väldigt ont o han skrek helt hysteriskt i de 3 timmar som jag var iväg o tränade! Det gör verkligen ont i hjärtat när han är så ledsen!!! Men han lugnade ner sig o somnade till slut. Han fick även lite feber efter sprutan.

Neo o sitt gym!

Neo låg härom morgonen i ca 30 minuter o glodde på sig själv i spegeln i babygymmet.
Neo ligger o är helt galen i gymmet! Han tycker verkligen att det e såååå kul!

Babysim & bajs!

När vi kom till babysimmet i söndags så hade Neo lagt en 3-dagarsbajs som hade spridit sig ut i hela vänster byxben o upp på ryggen. Hans smarta föräldrar hade inga extrakläder med sig till honom så när vi skulle åka hem så hade Neo på sig; blöja, jacka, strumpor, en filt, en handduk o ett myggnät istället för mössa! Nu kommer det alltid ligga extrakläder i skötväskan..... Efter simmet somnar han alltid i bilen.

fredag 16 april 2010

Tomten i vårkläder!

Våra vitsippor e oxå på G!
Våra syrener har fina knoppar!
Vårat underbara House of love!!

Torsdags promenad!

När vi kom hem så var Neos morfar o tvättade sin motorcukel hos oss. Han passade på att kramas lite oxå!
Coolingarna Neo o Katja i sina solbrillor!

Kaffe på trappan. Lite kallt i vinden men det är ju vår! Vi har ju pölsat runt i snö nu i 4 månader så vi är så glada att våren är här.
Här är förra gruppfotot. Från vänster: Simon, Adam, Alice, Tove, Katja o Neo med sin frejkakudde.
Denna torsdag var vi hemma hos Kristina o Adam. Här är ett försök till gruppfoto på alla sötnosar. Från vänster: Simon, Arild, Adam Nedre raden; Katja (ligger i Simons knä), Neo o Tove. Lilla Alice låg i sin vagn o sov middag. Dom är så stora nu alla, sista gruppbilden så var dom så små o sov hela tiden. (se ovan)

Bus!

En kväll med massa bus! Neo somnade som en stock i sin pappas famn senare under kvällen. (Kolla in alla goa veck på Neo :-)

Onsdagspromenad!


Neo fick även visat upp sina nya solbrillor för sin mormor o gamlamormor. ROCK ON!!!!
På vägen hem från promenaden gick vi förbi min mormor o hälsade på en snabbis, min mamma var oxå där.
Även på onsdagen var det underbart väder o det passade utmärkt då vi skulle promenera med mammagruppen från MVC-tiden. Vi gick en sväng runt i Amhult o bort till Torslanda Hallen, efter tog vi en fika på Mums i solen.

Vårstädning!

Ett relativt lyckat kort på Nellis löv o Neos ansikte.
Efter Nelli hade dött skänkte McD i göteborg pengar till Ronald McD hus i Nellis namn. På alla de gyllene löven i trädet bakom Neo står det namn på företag o privatpersoner som har donerat pengar till huset, o på ett av löven står det just Nelli Alvbåge Adén
Efter tiden på östra med Nelli blev vi väl insatta hur vikigt det är att vara med sin familj och sitt sjuka barn under tiden på sjukhuset. Ronald McDonald hus finns till för just det; att man skall kunna vara med sin familj, och sitt sjuka barn, när ens barn är sjukt. Vi valde att bli volentärer på Ronald McD hus. I tisdags var det vårstädning och vi fixade i rabatter, klippte träd, krattade löv o fixade inför våren hel enkelt. Neo var med o hjälpte till han med....

Måndag


Måndag o UNDERBART väder!!! Vi satt ute på altanen o gottade oss i solen! Neo provade på att äta morot för första gången o han älskade det!! Lite "dum" färg bara..... Svår att tvätta bort på stoldynan!

måndag 12 april 2010

Vårteckan!

Jag sitter i detta nu i solen o bloggar i kortärmat o solbrillor! Efter den vintern som varit så är det verkligen så underbart att våren faktiskt är här!!! Här följer lite vårteckan som jag sett o blivit så lycklig över: SOLEN (så klart!), såg en myra i fredags, såg en spindel precis, köpt nya utemöbler, krattade fram massor med "bebis-vitsippor" igår, krokusarna som slagit ut, tussilagon som Marcus fick av min mamma förra helgen, citronfjärilen som flög förbi precis, pappa premiärkörde mororcykeln igår, gruset som sopats bort från gångbanorna, knoppar på våra syrener, fåglarna som kvittrar, conversen på fötterna, vinterjackan går i ide, den bleka huden som blottas, nya grannar som fixar i rabatten o pratar med varandra för första gången, ja det finns tusen saker att njuta över när våren smyger sig på, självklart annars oxå, men det är så tydligt när solen lyser. Den bästa vårkänslan sparade jag till sist o det är den där pirrande känslan som jag har i kroppen varje gång våren är på ingång! Nu gäller det som alltid att njuta NU o inte vänta till i morgon, till helgen skall grillen fram!

Lite bilder från veckan!

Neo gillar verkligen sitt babygym! Nu ligger han o snurrar runt som en akrobat samtidigt som han fäktar vilt med armarna o tjuter.

Mmmmm gott med kladdig majskrok
En liten "pösmunk" sovande i vagnen
Trött kille i bilen efter babysimmet!
Vatten är gott o han håller faktiskt flaskan själv!!

Neo har några nya ljud för sig som han kör med mest när han ligger i gymmet för sig själv. Han "pratar" nog med figurerna.

Babysim!

Väl i poolen skulle vi öva på "ryggsim". Neo låg på min axel o med hjälp sparkade han med fötterna. Eftersom man skulle backa så kommer barnen få småningom fatta att genom att sparka så kan man förflytta sig i vattnet. Marcus hade glömt badbyxor så han fick vara på land o ta kort. Vi var lite stressade o lite sena iväg för vi var ute o grejade på tomten innan i det helt underbara vädret! Så skönt o kul för mig att kunna ta i ordentligt nu när jag inte är gravid, alltid när vi grejat på tomten så har jag haft en mage i vägen, nu låg "magen" o sov gott i vagnen istället!!!! På tal om mage så var Martina o hennes Björn här igår kväll på middag. Dom skall få en liten kille den 10 juni så hon har en riktigt stor mage nu, o hon är verkligen jättefin!! Synd att jag glömde ta kort på henne o magen! Nästa gång vi ses är nog den lille killen född. Dom bor i Oslo så det är inte bara att kila förbi o säga hej tyvärr!
Neo i sin fina badrock redo för att simma!

Sitt-del instalerad!

I fredags var det så gott väder så det blev premiär för sittdelen i vagnen när vi skulle ut på den dagliga promenaden och Neo tyckte det va på tiden! Kul att kunna se vad som händer utanför vagnen utan att behöva göra "sit-ups". På kvällen var vi hemma hos mina föräldrar och åt god mat o kollade på film. Alltid lika mysigt att vara med dom. Eftersom Marcus var på jobb så sov vi över.
I onsdags var det ingen babyrytmik så vi kunde vara med den gamla MVC-gruppen på deras onsdagspromenad och det var väldigt kul att träffa dom. Alla söta små barn har blivit så stora! Lille Elton som är född först blir snart redan ett halv år! Gud va tiden går fort..... Men det blev inga kort därifrån, men vi skall träffas idag igen på öppna förskolan så vi hoppas på kort denna gången eller från kommande promenad på onsdag.

Mosad banan

Ingen grimas men en väldigt söt kille!!!
Neo åt banan som hans morfar skrapade av med en sked för nån vecka sedan o det tyckte han va jättegott, men att äta mosad banan var ingen hit! Han gjorde härliga grimaser när hans pappa matade honom med det härom dagen.