måndag 20 december 2010

GOD JUL!!

Nu blir det inte mer bloggat innan jul så se nu till att ha en underbar jul, för det skall jag ha!!!

I detta nu....

.....sitter jag o väntar på att mannen skall komma hem, Neo skall vakna o att min bror med familj skall komma hit i käka lunch o kusinerna kan leka.

Förra julen sa jag o John till varandra att "tänk nästa jul, då går säkert båda killarna o då kan dom leka med varandra!" Nu är vi redan där o båda går o alla tre leker så härligt med varandra o dom känner igen varandra o blir glada att ses! Mysigt tycker jag!

Angående Neo och gå så går han faktiskt mer än han kryper nu! Så himla coolt när man är i nåt rum och Neo kommer gående..... Men så är det, "snart" kommer han hem och säger att han skall på date.....

Igår!


Neo mådde mycket bättre igår o ännu lite bättre idag så det e skönt!!

Igår var jag med mitt jobb på Gökboet o sedan ute o käkade. Det var en mycket kul kväll o fantastiskt god mat!!! Neo o Marcus var hemma o hade lite grabbmys på egen hand.

Lilla julafton!

Min lilla underbara familj!!
-"Nej mamma, jag vill inte sitta i tomtens knä!!"
En trött liten tomte.
Jag hjälper tomten o Neo pausar från klapparna ett tag i Jossans knä
Mercedes hälsar tomten välkommen
Neo gosar med Gunilla
Kusinerna leker i väntan på tomten....
Två söta tomtenissar!
Neo o Mercedes. Nyvakna kusiner!
Det har blivit tradition att vi från min sida träffas sista lördagen innan "riktiga" julafton o firar jul. Tomten aka Niklas kommer med julklappar till de små o vi "stora" kör med julklappsspelet o lite senare är det lekar för hela slanten. I år hade min bror John gjort ett väldigt jobb med lekarna o vi skulle bland annat känna smak på olika julmustsorter, olika pepparkaks märken, från vilken restaurang olika pommes kom ifrån, ölsorter mm. Det var kanon!
Dock blev Neo lite sjuk på natten med 39.6 i feber o hosta men nu mår han mycket bättre!
Här kommer lite kort från kvällen:

Köttbullar!!

Torsdagen bestod av köttbullar inför lördagens lilla julafton med min släkt , julklapps-inslagning o julkorts-skrivande. Även om vi vuxna inte ger julklappar till varandra så blir det en hel del ändå till the little ones! Jag var helt slut efter köttbullarna o jag tyckte det luktade köttbullar överallt. Jag gjorde 250 st! Hela frysen full med rester Mmmmmmm me like!!

Fredagen var lugn med träning, tacos o tv! Sköööönt!!

forts de senaste 12 dagarna...

På onsdagen var vi ute o promenerade till Amhult med Linda o Jonathan. Trots underlaget o minusgraderna hade vi en härlig dag i friska luften. Självklart åt vi lunch på Mums!
--------------------------------
Här har vi Johanna o Klara som oxå snart blir ett år! Tiden den går fooooort!!!
Här har vi Ingrid o lilla Matilda!
På tisdagen var vi inne i stan o träffade två av mina kolleger som oxå är mammalediga. Den ena tjejen, Ingrid, fick sin lilla Matilda för bara 6 veckor sedan. Vi åt lunch uppe på Åhlens o där kunde Neo o lilla Klara leka på golvet.

Long time....



















Nu var det hela 12 dagar sedan jag bloggade! Dålig stil tycker jag själv, jag vill blogga minst en gång i veckan men de sista dagarna har bara försvunnit tycker jag. Jag skall försöka reda ut vad vi gjort den sista tiden.

Fredagen den 10/12 skulle jag o Marcus varit i Stockholm o hälsat på Erik x2 men det blev inte att vi åkte så på fredagen sov Neo hos mormor o morfar även att vi var hemma så vi åt en god middag o hade det mysigt på tu-man-hand!
På söndagen hade vi en fotograf hemma som tog kort på Neo. Vi skall ha ett kort på väggen i vardagsrummet brevid skorstenen. Det var inte lätt att välja vilket kort vi skulle ha, det var så många fina kort!! Här är några exempel:

I måndags var både jag o Neo lite förkylda, vilket vi fortfarande är, men vi åkte till ett fik som ligger vid Eriksberg o heter Snövit. Där träffade vi vattengympa-gänget o hade en trevlig lunch o kidsen fick leka av sig. Nu går nästan alla "vatten-barnen"! Häftigt!!

onsdag 8 december 2010

Neos rum!



Neos rum är nästan helt klart. Det som saknas är en stor bild på väggen....Den är beställd o under produktion..... Det kommer bli grymt! Visar när det e klart, så här ser det ut nu!
Fint tycker vi!!
Neo sov första gången själv i sitt rum på sin födelsedag o har gjort det varje natt sen dess! (förutom de nätter Marcus e borta. Då bär jag in sängen till mitt rum....) Han somnar själv o sover till mellan 7 o 8. Då hämtar vi honom till vår säng. Nån gång vissa nätter "piper" han, oftast hittar han en napp själv, vi lägger alltid ett par extra i sängen när han somnat.

Idag!

Vad gjorde vi mer idag? Jo Neo rev ut allt från sitt favvoskåp, jag hämtade mitt o Neos pass (så gulligt, inte mitt alltså utan Neos...) lekte på det "nya" rummet o Neo var på gymmini när jag o Marcus boxades.
Vi var ute o åkte lite pulka, gungade o åkte rutschkana (stavning? igen...) i förmiddags. Lite roligare med pulka idag men gunga o rutschkana = askul som vanligt!!

Tomte!

Vem är världens sötaste tomtenisse......
Provning av ännu en "vinst" från tradera.
(Beroende!?Jag? Nä.....)

Pepparkaksbak o lek!

Vi gjorde stora hjärtan o skrev våra barns namn på med glasyr. Mitt ser ut som en sjuåring gjort det, men jag har hängt det i Neos rum ändå. Det luktar papparkaka i hela rummet o i morse luktade han lite i hårt.
sötnosarna hade det kanonkul tillsammans!
I tisdags var vi hemma hos Linda o Jonathan o bakade pepparkakor, åt deg (Neo åt lite men jag åt mest....) o lekte.
Tack Linda för att ni lånade ut ert hem så vi kunde ha en härlig dag, både mammor o barn!!
Puss puss puss puss puss (tungan utanför o vidöppen mun....)
Kuuuul, mamma e hemma!
Grön o redo att åka o hämta mormor o morfar vid Kielbåten.
Att skjuta saker framför sig o gå efter är skojigt! Spelar ingen roll om det är en tiger på hjul eller en stol! Dock är det lite svårt att svänga.....
Pulka-åkning till lekplatsen för gung o åka rutschkana (hur stavas det egentligen??)
Pulka, varför det? Neo är måttligt road av den nyinköpta pulkan som jag "vunnit" på tradera.

Kameran "snodde" Neos intresse från skärmen under några korta sekunder....

Oslo o grabb-mys i helgen!

Marcus introducerade Drömmarnas trädgård för Neo under helgen o han verkligen älskade det! Han sitter som förstelnad framför datorn när det är på o han skrattar o grejar åt figurerna på skärmen.
Neos nya nöje: Riva ut allt ur hörnskåpet o studera allt nooooga.....Se så nöjd han är!!
I helgen var jag, Fia, Becca o Lina i Oslo o hälsade på Martina. Vi hade verkligen en toppen mysig helg med julklappsleken, massa vin o ännu mer tjejsnack!!!!
Underbart!!!!
Mina goa grabbar hade de gott hemma för sig själva. Dock var Neo inte helt 100 på fredagen då han fått MPR (mässlingen, påssjukan, rödahund) sprutan tidigare under veckan, men en panodil i rumpan o 13 timmars sömn gjorde susen. Så allt va på topp på lördag morgon!

Här kommer lite kort från grabbarnas helg:

Avslutning i babyrytmiken!


I onsdags var det sista babyrytmiken "för alltid" genom kyrkan, i alla fall som det ser ut i dagsläget. Nästa termin är våra barn för "gamla"..... Det är verkligen jättetrist att det är slut på det! Jag håller på att kolla om det finns nån annanstans i stan. Håller tummarna att jag hittar nåt annat ställe som oxå är bra, för Neo verkligen älskar instrument o musik!

Ullared!

Här är vi o våra tre proppfulla vagnar....Jo då det blev en hel del shopping o vi hittade mycket bra grejer!
Tack Rika o Cicci för en helmysig dag!
Neo hade kul hela dagen o var en riktig toppen kille, vilket han är varje dag, hela tiden!!