tisdag 26 januari 2010

Tisdag

Nu är det tisdag o jag o Neo skall ta en promenad med min gamle granne Niklas o hans lille Leon (1 år). Först skall det ammas o bytas.

Måndag i 10e veckan!

Neo är så duktig med nappen nu!! Vårat jobb har verkligen givit resultat! Bra jobbat till mig o marcus!! Det är lite konstigt med napp: Först "tvingar" man nappen på den lilla bebisen o sen om ca tre år så "tvingar" man det lilla barnet att sluta..... Saker o ting är konstigt ibland. Det är även väldigt konstigt hur det funkar med bajs o sånt; Nu hyllar man varje fis, bajs, rap o annat"äckligt", men så fort barnet blir lite större så blir vi nästan "arga" när barnet fiser eller rapar bland folk......

Mormor o morfar säger godnatt till Neo.

Promenad med Hanna o Emma från vatten-gruppen. Vi har pausat här o kollar in sälarna i Slottskogen. Efter promenaden tog vi en god fika på Tin-Tin. Ett mycket bra fik när man har barnvagnar o kanske behöver amma! Det blev en dyr fika för mig för jag fick jä.... p-böter för jag var typ 15 min sen till min bil...... Hatar p-böter!!!!!!

Lite blandat

Vilken sekund som helst kommer det ett skratt (=ett leende med ljud) så jag håller på att skratta för fullt till honom. Det är såååå nära!
Vi jobbar lite med griptekniken. Här har han tagit tag i "manen" på "häst-masken" som han fått från sin farmor. Han tar tag i fler saker hela tiden, favoriten att dra i är mitt hår o jag är såååå ömhårad!

Så gott Neo ligger i sin vagga! Den har jag oxå sovit i när jag var bebis o fler efter mig. Om inte allt för länge får vi byta till spjälsängen! Han växer ju så det knakar våran duktiga kille! Han sover så bra varje natt! Ibland är det hela natten (ca 7-9 tim) utan mat o ibland vill han ha mat o somnar om när han är matad o klar. När vi lägger honom på kvällen så är det mat o godnatt puss så sover han inom kort! Han gillar uppenbarligen att sova, som sina mamma......


Ensamna hemma

Nu är jag o Neo ensamna hemma medans Marcus är på jobb i Alperna. Han skickade ett mms igår på utsikten från toppen..... Det såg ut att vara en jobbig arbetsdag...... ;-) I lördags var jag o Neo på "Trollis-träff" hemma hos Linda Borg. Det var mycket trevligt! Det är så kul att vi börjat med denna traditionen. Nästa gång blir det hos Linda Wassberg på landet.... Jag o Neo har sovit hos mamma o pappa i helgen o igår så flyttade dom till oss. Neo tycker det är sååååå mysigt att ha sina morföräldrar hos sig ( hans mamma tycker det oxå!) Nästa vecka skall vi åka till Kalmar o mysa med farföräldrarna. Massor med mys hela tiden!!

Taco tradition.

Varje år i januari åker Marcus med McD till Alperna o Erik har varit med nästan varje år o de senaste 4 åren har vi på fredagskvällen innan ätit tacos o haft fredagsmys. En liten härlig tradition! I år kryddade jag o Marcus det lite extra o frågade Erik om han ville bli Neos gudfar?! Erik blev glad o tackade självklart ja! Nu har Neo Erik som gudfar o Rika som gudmor, det känns kanon!

lördag 23 januari 2010

Fredag.

Jag o Vesna var ute o tog en härlig fredags-promenad o åt därefter lunch hos henne o Hugo.
Hugo var mycket intresserad av Neo som inte brydde sig så mycket! Neo åkte på en kärleksfull snyting av Hugo, den första men inte den sista.... Om inte allt för länge så kommer dom jagas, leka o slåss för fullt kan jag tänka mig!

Torsdag = promenad m vattenmammor o barn

Jeanette, Emma o jag åkte in till stan efter o kollade rean på Villervalla och tog sedan en fika på Condeco i mina gamla trakter, Linné. Jag premiär ammade på café, dock drack jag inte latte.....
Lika kul som vanligt att träffas och barnen växer o växer! Denna dag var vi hemma hos Sofia, som otroligt nog bjöd in oss trots att dom flyttat under lördagen (!) och hade imponerande ordning redan! Vi åt lunch o promenerade sedan upp på Ramberget (se bilder).




På onsdags eftermiddagen var det dax för den första träffen med föräldragruppen som bildades när vi gick på MVC. Det var väldigt kul att se alla små underverk o att träffa mammor utan magar. Nu ska vi ses ca 1 gång i månaden och "lära oss" lite olika saker som vi kan ha nytta av som nyblivna föräldrar. På kvällen var Neos morfar barnvakt när jag var o tränade. Det är såååå skönt att ha kommit igång! Jag har ju 2 graviditeter att "bli av med", så det gäller att sätta igång.....

Onsdag 20 januari!

Min gamla jobbarkompis från McDonald´s, Emelie, och hennes lille Oliver (11 månader) var och hälsade på oss. Jag insåg (igen...) att vårat hem inte är så "barnvänligt"..... Det finns mycket grejer som är jättekul att leka med som vi har som prydnad. Det får bli lite ändring när vi själva har en liten som springer runt o pillar på allt. Lille Oliver var en riktig liten vilding, han springer redan (började gå vid 10 månaders ålder!) o är högt o lågt!

Neo 2 månader!!

I måndags (18 januari) blev våran guldklimp 2 månader!! Grattis, grattis!

söndag 17 januari 2010

Badtime!


Dom är så goa mina killar! Neo o Marcus ligger i badet nu o jag ligger o kollar på TV.

lördag 16 januari 2010

Lördag 16 jan.

Nu är det dags för att äta lite lunch innan lilleman oxå vill ha mat. I kväll skall jag hem till Rika o äta en bit mat. Det kommer troligtvis att sluta på stan o nån trevlig pub..... Marcus o Neo skall ha killkväll o äta tacos. I kväll blir det nappflaskan på riktigt..... Spännande!!!! Får se hur mycket jag kommer sakna att var utan Neo i flera timmar på rad.......

Neos 8e vecka!

Neos mormor o morfar har äntligen kommit hem från Thailand dom oxå. Dom sov över hos oss på fredag kvällen för Marcus var på jobb. Vi åt tacos, kollade på let´s dance, kollade på underbara kort från deras resa o självklart så fick Neo massor med kramar, pussar o uppmärksamhet av en mormor o morfar som saknat sitt barnbarn mycket. (Neo o hans mamma har saknat dom mycket oxå!!)

Hugo håller Neo i handen! Sött! Lite senare stod Hugo med ett papper i handen och gick ett, två , tre, fyra o FEM steg!! Rekord o hans mamma Vesna tjöt av glädje! Snart springer han runt....
På fredagen var jag o Neo ute o gick med Vesna o hennes lille Hugo. Vi åt lite soppa hos mig efter o Hugo var mycket intresserad av lille Neo. Dom var så söta ihop!
På kvällen kom Maria och vi hade en mysig kväll. Här är det dags för John-blund.
Det var rekord på denna träffen! 11 stycken mammor, 6 små pojkar o 5 små flickor. Eskil (3,5 månader) är äldst och lilla Arild (5 veckor) är yngst. Det är så kul att träffas så nu skall vi börja träffas på måndagar oxå. På måndag träffas vi kl:14 på Linnéplatsen för en sväng i Slottskogen. Håller tummarna för att solen är framme då oxå!
Neo är tuff i sin nya tröja-body som han fick av farbror John o tant Liza i julklapp. Han är så glad för det är torsdag o alltså dags att träffa vattengympa-gänget! Idag skall vi hem till Anna H o äta lunch innan promenaden.
Zoom på de goa bilringarna.... Jag blir sugen att äta upp honom, han e såååå go!!!!
Efter ett pass i gymmet så var Neo helt slut o det var dags för en powernap. Kolla stilen.....
På kvällen var det dags att öva lite mage o "träna" i babygymmet. Coachen Marcus håller koll på lillkillen.
På onsdagen var jag o Neo hemma hos Maria o åt lunch och tog en härlig promenad i det underbara vädret. Josefin kom förbi oxå. Grattis till Jossan som tog examen igår!!
Tidigare under tisdagen så var jag ute o gick med Anneli o lille Theo i Slättadam. Efter det åkte jag förbi jobbet o ammade Neo. Här står Cicci på lagret med Neo i famnen. Han ser lite skeptisk ut över vårat lilla lager.... ;-)
Denna frågan fick Rika av Neo, Marcus o mig; "Vill du bli min gudmor?" Rika såg inte vad det stod på blöjan förrän jag visade henne, hon tänkte att det stod :Vill du byta min blöja?" o att det "alltid" stod så på blöjorna..... Hon blev jätteglad o rörd o tackade självklart JA till uppgiften. Neo blev så glad att han kissade på Rika! Hans sätt att godkänna henne! Vi har bestämt dopdatum o det blir på påskafton!
På tisdag kväll så var Rika hemma o passade oss. Efter 5 veckor i Thailand så var det underbart att äntligen få träffa henne o höra hur hon haft det.
Dags att gå till BVC o kolla läget med guldklimpen. Vågen stannade på 6720 gram, 62 cm lång (8 veckor gammal!) Som BVC-Åsa uttryckte det; Han har bestämt sig för att bli en stor kille! Vi träffade även en barnläkare och han konstaterade det vi redan vet; Allt e prima med lilleman! Läkaren sa till oss att gå hem o var lyckliga o glada att vi har en sån välskapt kille, så det gjorde vi o vi är lyckliga för detta varje dag, hela tiden!

måndag 11 januari 2010

Måndag igen!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MORMOR O MORFAR (mina föräldrar) SOM FYLLDE 56 ÅR IGÅR!!!!

Ja, då var det måndag igen o solen lyser underbart! Undrar när kylan skall släppa? Det e ju lite jobbigt när det e så väldigt kallt då man helst inte skall gå ut med små barn när det är -10 o vi vill gärna ut o gå lite var dag.

Neo växer så det knakar! Vi skall till BVC om två timmar o träffa en barnläkare för en rutinundersökning. Det skall bli spännande! Det blir väl vägning o mätning oxå, vi gissade på vikt igår. Marcus tror att Neo väger 6800g o jag tror på 6500g. Han äter ju mycket o gärna så vi får se.....

Nätterna är sköna nu! Neo började under julveckan att sova 6-7,5 timmar i sträck o har fortsatt med det även när vi kom hem. De senaste två nätterna har han sovit 9 timmar!! Helt otroligt! Dock är det VÄLDIGT spännt o jobbigt i mina bröst o kläder o säng väldigt blöta när jag vaknar efter 9 timmar utan att amma! Men sömnen är ju viktig för mig som ni vet.......

Napp-arbetet går bättre o bättre! Vi övar varje dag o Neo gillar nappen lite mer för varje dag. Han har även hittat sina händer o fingrar (tummen i munnen häromdagen....) o vi ser hellre att han tar napp än att suga på tummen. Så det gäller att vi håller koll på lillkillen för om han börjar gilla nappen så älskar han sina fingrar o händer......

Men allt rullar på o Neo gör nya "saker" varje dag. Att han ler, skrattar o pratar med oss är något vi räknar med nu för det gör han all sin vakna tid!

Jag älskar mitt nya jobb: att vara mamma!

tisdag 5 januari 2010

Mamma o pappa som små!

Även på denna bilden är det mycket Neo.
Mycket som påminner om Neo på denna bild....
Här har vi mig som bebis!
Lenas favortit kort på sina söner. Ja, det är verkligen underbart!
Här påminner Marcus mycket om sin son!! (det tycker tom jag!)
Här har vi hela familjen Adén aka Familjen 70-tal..... Så söta dom är!
Marcus som bebis. Lite förvriden pose.
Storebror Robert matar lille Marcus med ostbågar. Kanske föddes hans passion för dessa snacks denna kväll......

Flaska!

Ungefär halva flaskan på knappt 10 min! Bra jobbat Neo!
Det går mycket bra!!
Nu är det premiär på flaska! Det är väldigt spännande...... Det är min mjölk i flaskan men det är Marcus som skall ge honom den. Detta så att jag kan få lite "vuxentid" i mer än 2 timmar. Jag har bra med mjölk i frysen men det gäller att fylla på frådet nu!

Frejka-kudde borta!

Idag, måndag 4/1, var vi på östra och kollade Neos höfter. Han har haft lite instabila höfter ovh haft en frejka-kudde på sig i 6 veckor. (den blåa "hängslebyxan" han haft på de flesta korten tidigare.) När vi kollade idag var allt bra o byxan slipper vi!!! HURRA! Nu blir det lättare att mysa på riktigt!

söndag 3 januari 2010

Nytt år!!!

Den 18 november 2009 blev vi tre stycken i vår lilla familj, jag och Marcus blev föräldrar till världens sötaste lille kille! Tiden springer på fort och det är nu början på ett nytt år, ett nytt decenium. Neo blir 7 veckor på onsdag och dessa veckor har flugit fram i världens fart. När jag och Marcus åt lunch på nyårsafton innan vi åkte till nyårsfirandet så tänkte vi tillbaka på 2009 och alla roliga, fantastiska, spännande, sorgliga, jobbiga, underbara stunder som vi varit med om under året som gått. När vi tänker tillbaka så blir man påminnd om alla underbara människor som vi omges av hela tiden; tack för att ni finns!! Att sätta sig ner ibland och tänka tillbaka på saker o ting är otroligt viktigt! Det är så lätt att bara "köra på" och glömma alla underbara saker som händer runt omkring oss! Ha nu ett fantastiskt 2010, det skall vi ha!

Myskväll med tacos o Maria 2/1

Neo gillar verkligen att mysa med Maria, och det gör även hans föräldrar!!!!

Finbesök onsdag 30/12

Dagen innan nyårsafton hade vi besök av Keti, Patrik och deras "lille" Enzo. Han har ju blivit stora killen (blir 3 år i april) Även Vesna var med och det var mycket kul att träffa dom alla (Speciellt Enzo för det var så länge sen jag träffade honom)

2010 skålas in!!

Och Ella-Lo aka Lotta på bråkmakargatan var oxå med. Hon gillade att leka med Jonas hundar; Chicko o Cera
Även Sofia Lötman var med och firade det nya året
Marcus hade ju självklart gjort en sjukamp med tillhörande quiss. Tyvärr hann vi inte med alla grenar men det får bli fortsättning följer nästa gång!
Här har vi han; The Kock
Nyåret firade vi hemma hos Jonas och Malin i Onsala. Vi åt 9-rätters (!) meny som värdparet fixat mycket proffsigt! (Jonas ville egentligen ha 12 rätters...) Till förrätt blev det: *toast skagen *basilikasoppa *jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla (hur stavas det???) varmrätt: *kantarellrisotto *gös med potatismos *oxfilé med potatisgratäng (vilken vi åt kl:01.00 2010....) och till dessert blev det: *cremebrullé *marängtårta alá Malin *tiramisu. Det var vackert dukat och maten smakade underbart! Vi tyckte alla att Jonas borde vara med i Halv åtta hos mig, det hade passat honom. På bilden är alla som var med och som man ser så går vi in i ett nytt kapitel av våra liv: underbara barn, busiga hundar och nyktra mammor, vi håller på att bli vuxna på riktigt!!!! Nyårsfirandet blev mycket lyckat och Neo uppförde sig som vanligt när vi är borta som det prakt-barn han är! TACK JONAS & MALIN FÖR EN MYCKET TREVLIG KVÄLL!!!